Equipament

Observatori Astronòmic Laietania

Configuració Fotografia Cel Profond

El material de què disposa l’observatori és el següent:

 

 • Muntura SKYWATCHER EQ6 Pro Synscan V.3.20. Aquesta muntura va substituir l’antiga HEQ-5, la qual tenia una capacitat de càrrega molt limitada. La EQ6, tot i ser una muntura de gamma baixa, i de tenir un control de qualitat en fàbrica nul (per posar un exemple, quan em va arribar a casa recent comprada, les connexions del tauler de control als motors estaven creuades .. . és a dir: connexió de control de RA connectada al motor de declinació. Amb això ja us podeu imaginar que el control de qualitat del muntatge, és senzillament inexistent … crec que l’únic control que fan és que la muntura càpiga en les caixes …). Però amb un bon desmuntatge, substitució dels rodaments per altres de major qualitat, i sobretot i més important, un bon ajust de totes les peces, separadors i ajust precís corona-bisinfin, la muntura millora enormement … com si fos una altra. Quan em va arribar de fabrica la EQ6 tenia un error periòdic de + -360arcseg. Després de l’ajust, reengreix i substitució dels rodaments l’EP és de l’ordre dels 15 arcseg, i sobretot i més important, és un error “periòdic”, el que em permet fer guiats amb errors màxims de + -1 arcseg. (Per millorar això seria necessari un dispositiu d’òptica adaptativa tipus AO8.
 • Configuració per a Captura Planetària

  Configuració per a Captura Planetària

  Tub òptic Reflector SKYWATCHER 254mm / f4.7 (1200mm de focal). Aquest tub el faig servir principalment per fotografia de cel profund, i per Astrometria.
 • Tub SmithCassegrain Celestron de 9,25 polzades (235mm) / f10. Aquest catadiòptric el faig servir compra Astrometria i planetària.
 • Tub refractor Skylux 70/700 (si, és telescopi del Lidl !!!!). Utilitzat com tub guia.
 • Càmera CCD DSI II color.
 • Camara DMK 21AF04. Camera monocroma destinada a fotografia planetària i lunar.
 • Càmera web Phillips SCP 9000N modificada per llarga exposició (SC1) utilitzada com a càmera de guiatge.
Share This